Aktualne teme

01. 12. 2023

Informacijski pooblaščenec je objavil posodobljene Smernice za upravnike večstanovanjskih stavb

Informacijski pooblaščenec (IP) je posodobil Smernice za upravnike večstanovanjskih stavb glede na določbe Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2), in sicer predvsem glede posredovanja podatkov in izvajanja videonadzora v večstanovanjskih stavbah.

Samo za brezplačno registrirane uporabnike

21. 11. 2023

🌟 Ekskluzivna ponudba za ČRNI PETEK!🌟

Cenjeni uporabniki strokovnega portala e-VOP,
09. 11. 2023

Korak bližje k evropski denarnici za digitalno identiteto

Evropski parlament in Svet Evropske unije (EU) sta sprejela dogovor o uredbi za uvedbo evropske denarnice za digitalno identiteto, prvi zaupanja vreden in varen okvir digitalne identitete za vse Evropejce.

Samo za brezplačno registrirane uporabnike

06. 11. 2023

EU Meti prepovedal uporabo osebnih podatkov za namene vedenjskega oglaševanja

Evropski odbor za varstvo podatkov (EDPB) je sprejel zavezujočo odredbo, s katero bo ameriškemu tehnološkemu velikanu Meta, pod čigar okrilje med drugim spadata družbeni omrežji Facebook in Instagram, prepovedal obdelavo osebnih podatkov uporabnikov za namene vedenjskega oglaševanja.
04. 10. 2023

Poročilo o kibernetskih incidentih in napadih v prvem polletju leta 2023

Urad Vlade Republike Slovenije za informacijsko varnost (URSIV) je objavil poročilo o o kibernetskih incidentih in napadih v prvem polletju leta 2023.

Samo za brezplačno registrirane uporabnike

06. 9. 2023

Nova infografika o potrjevanju in akreditaciji po ZVOP-2 in Splošni uredbi

Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR) med predvidenimi ukrepi za zagotavljanje višje ravni varstva osebnih podatkov predvideva tudi možnost potrjevanja (certifikacije), s sprejemom novega Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) pa  je bila dana tudi pravna podlaga za začetek postopkov akreditacije teles za potrjevanje, ki bodo podeljevala certifikate.

Samo za brezplačno registrirane uporabnike

06. 9. 2023

Obravnava Stališča Republike Slovenije do Akta o kibernetski solidarnosti

V Državnem zboru RS bo 12. septembra 2023 na dvanajsti redni seji Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo potekala obravnava stališča Republike Slovenije do Akta Evropske unije o kibernetski solidarnosti.
01. 9. 2023

V Državnem zboru sprejet Zakon o interventnih ukrepih

V Državnem zboru je bil sprejet predlog Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov. Začasni ukrepi s področja digitalne preobrazbe, namenjeni prizadetim v poplavah, ki so vključeni v danes sprejeti zakon, so: omogočena video identifikacija, brezplačna uporaba sistema HKOM, zagotovitev računalniške opreme občinam in šolam in ...
25. 8. 2023

Akt o digitalnih storitvah: Uveljavitev obveznosti za zelo velike spletne platforme in iskalnike

Evropska komisija je 25. aprila letos objavila seznam 17 zelo velikih spletnih platform in dva iskalnika, za katere bodo v skladu z Aktom o digitalnih storitvah danes začele veljati najstrožje obveznosti pri delovanju na spletu, za njihovo nespoštovanje pa so zagrožene visoke kazni. Gre za enega pomembnejših korakov v prizadevanjih ...

Samo za brezplačno registrirane uporabnike

22. 8. 2023

Javna obravnava osnutka Zakona o izvajanju uredbe (EU) o enotnem trgu digitalnih storitev

Ministrstvo za digitalno preobrazbo je pripravilo osnutek Zakona o izvajanju uredbe (EU) o enotnem trgu digitalnih storitev, ki je bil predložen v javno obravnavo na portalu eUprava.
1 2 3 4 5 6 7